Categories
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Diş çekimi sonrası sigara içmek, iyileşme sürecinde ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Sigara içmek, yara iyileşmesini olumsuz etkileyerek alveolit gibi komplikasyonların riskini artırabilir. Alveolit, diş çekimi sonrası oluşan yarada pıhtının erken kaybıyla ortaya çıkan ve şiddetli ağrıya neden olan bir durumdur. Sigara içmek ayrıca kan dolaşımını azaltarak dokuların oksijen almasını engeller, bu da iyileşme sürecini uzatır. Diş eti iyileşmesini geciktirir ve enfeksiyon riskini artırabilir.

Diş çekimi sonrası sigara içilmesi, aynı zamanda implant veya diğer restoratif işlemlerin başarısını da olumsuz etkileyebilir. Sigara içenlerde implant başarısızlığı ve implantın yerinden oynaması gibi sorunlar daha sık görülür. Ayrıca, sigara içenlerde diş eti hastalıkları ve diş çürüğü riski artar.

Bu nedenle, diş çekimi sonrası en az birkaç hafta sigara içilmemesi önemlidir. Sigarayı bırakma sürecinde olanlar için destek almak ve sigaradan uzak durmak iyileşme sürecini hızlandırabilir ve komplikasyon riskini azaltabilir.

Gebze Diş Çekimi, çekim boşluğu, alveolit

Sigaranın uzun vadeli etkileri diş sağlığı üzerinde de büyük zararlara yol açabilir. Sigara içenlerde dişlerde sararma ve leke oluşumu sık görülür. Sigara kullanımının diş sağlığına olan zararları konusunda bilinçlenmek ve sigarayı bırakmak önemlidir.

Ümit Gürkan Sönmez

Ümit Gürkan Sönmez, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi mezunu diş hekimi. Gebze'de ağız ve diş sağlığı alanında, güncel tedavi yöntemleriyle hizmet vermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategoriler